2014. március 7., péntek

Első bejegyzés

Ez a blog a "Háromszögek a matematikában és azon túl" című projektet, annak megvalósítását, és a projekttel kapcsolatos tapasztalataimat, észrevételeimet  mutatja majd be.

Jelenleg a projekthez kapcsolódó áttekintő táblázatokat, ellenőrző listákat készítem.
A projekttervem már elkészült, az eredeti tervemhez képest sok apró módosítást végeztem rajta, melyek a kitűzött célok elérését segítik. Ezen a hétvégén  véglegesre összeállítom a projekthez kapcsolódó értékelési segítő eszközöket.
Mivel a projektem 9. és 10. osztályban is megvalósítható, elképzelhető, hogy mindkét évfolyamon kipróbálom. Eredetileg a projekt kipróbálását a 9. osztályban terveztem, de a 10. osztályban a hasonlóság és a hegyesszög szögfüggvényeinek megismerése után,  a környezetünkben még több helyen felfedezhetik a diákok a háromszögekkel kapcsolatos ismeretek alkalmazását. Kíváncsian várom, hogy a tanítványaim hogyan fogadják ezt a projektfeladatot, milyen lesz majd a csoportok által készített wiki felület.
A projekt során azt keressük, hogy a matematikán kívül hol alkalmazhatjuk a háromszögekről tanultakat. Ebben a feladatban azok a diákok is kitűnhetnek, akik a matematikában nem annyira jeleskednek. De a tehetséges matekosok is, mert a projekten belül minden csoportnak matematika feladatot is kell készíteni, s a többi csoport által összeállított feladatot megoldani. Ez nagyon izgalmas lesz, hiszen ezek a feladatok más más készséget igényelnek. Fontos lesz a csoportok tagjai közötti együttműködés, a feladatok jó elosztása.

Most összeállítom az értékelő eszközöket, a következő bejegyzésben megírom, hogy sikerült.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése