2014. március 28., péntek

Már csak néhány nap

A jövő héten elkezdjük a projektet. Az óráim egy része órarend szerint számítógépes teremben van, csak néhány alkalommal kell majd termet cserélnem, de úgy látom, ez egyszerűen megoldható.
Mivel a projektem a 9., a 10. és 11. osztályokban is alkalmazható, úgy döntöttem, hogy két osztályban is kipróbálom, a 9.b és a 10.e osztályokban.
A kilencedikesek a háromszögekkel kapcsolatos fogalmakat, a háromszögek csoportosítását, nevezetes vonalait, a háromszögekre vonatkozó néhány tételt megismerték, és feladatokat is oldottunk meg ezekkel kapcsolatban. A következő hetekben további feladatokat oldunk majd meg és kitekintünk a matematikán túlra, hogy hol találkozunk háromszögekkel.
A tizedikesek ebben a tanévben tanulták a hasonlóságot, náluk már bevezettük a hegyesszögek szögfüggvényeit is, tehát ezeket az ismereteket is beépíthetik majd a projektfeladatba. Náluk a feladatokban elsősorban a hegyesszög szögfüggvényeit alkalmazzuk, s remélem, hogy felfedezzük azt, hogy ennek és a hasonlóságnak milyen sok alkalmazása van a matematikán kívül is.
Ezen a héten létrehoztam az osztályoknak egy-egy Google csoportot, hogy itt dokumentumokat tudjak megosztani, ide teszem fel az áttekintő táblázatokat és az ellenőrző listákat, és ezen keresztül könnyen tudom meghívni a diákokat olyan felületre, ahol közösen dolgoznak.
Megvannak a szülői hozzájárulások, a hétvégén átnézem és átgondolom ismét a projekttervet és kezdünk :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése